Bombaš-samoubica se zakucao u hrvatsko vozilo u Avganistanu, tri vojnika ranjena, jedan teško

© REUTERS / Stringer .Policija, Avganistan
Policija, Avganistan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jutros se u Kabulu dogodio napad bombaša-samoubice na vozilo hrvatske vojske, trojica vojnika su ranjena, a jedan je u životnoj opasnosti.

Tim povodom, ministar odbrane Damir Krstičević održao je vanrednu konferenciju za novinare.

„Nažalost, rano jutros se dogodio napad na vozilo hrvatske vojske u Kabulu u Avganistanu. Prema poslednjim informacijama imamo tri povređena vojnika, od kojih je jedan dobio teške povrede glave i u životnoj je opasnosti. Dvojica vojnika su teže povređena, ali van životne opasnosti“, rekao je Krstičević.

„Dvojica hrvatskih vojnika koji nisu u životnoj opasnosti, takođe su teže ranjena, jedan u nogu, a drugi u ruku“, rekao je ministar Krstičević.

© AP Photo / Rahmat GulMesto napada na hrvatske vojnike u Avganistanu
Bombaš-samoubica se zakucao u hrvatsko vozilo u Avganistanu, tri vojnika ranjena, jedan teško - Sputnik Srbija
Mesto napada na hrvatske vojnike u Avganistanu

General hrvatske vojske Krešo Tuškan rekao je da je u 8.45 na glavnom putu ispred kampa Lion u Avganistanu došlo do, prema izveštajima svedoka, zaletanja trokolice motocikla s navodnim bombašem samoubicom na hrvatsko vozilo.

„Brzo su iz kampa izašli vojnici i osigurali perimetar, pa su pružile pomoć povređenima i prebacili ih u medicinsku ustanovu koja je pružila pomoć našim povređenima. Dva pripadnika s težim povredama su vazdušnim putem transportovani u najbližu bolnicu, a treći koji je imao povređene ruke, ostao je u kampu radi pružanja dalje pomoći“, rekao Tuškan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala