Pentagon izvodi tajnu operaciju pored Vašingtona

Pratite nas
Pentagon sprovodi tajnu operaciju u području Vašingtona, u kojoj učestvuju helikopteri i aktivni i rezervni sastav vojske, navodi se u dokumentu američkog vojnog resora, koji je upućen Kongresu.

U dokumentu se navodi da Pentagon moli zakonodavce da odobre preraspodelu sredstava vojnog budžeta, kako bi se izdvojilo dodatnih 1,55 miliona dolara za „novu vazdušnu misiju“. Kako se pretpostavlja, novac će biti potrošen za plate članovima posade, za održavanje avionske tehnike i za organizaciju letova.

„Bez dodatnog finansiranja vojska neće moći da realizuje ovu tajnu misiju“, citira dokument Pentagona „Blumberg“.

U njemu se navodi da se misija izvodi uz učešće helikopterske jedinice sa deset helikoptera „Blek hoks“ (Black Hawks). Pentagon je saopštio da će misija trajati četiri meseca.

Iz dokumenta se navodi će novac otići i za rad specijalnog „tajnog informativnog centra“ na aerodromu „Dejvison armi“ u „Fort-Belvuaru“, koji se nalazi nedaleko od Vašingtona.

„Blumberg“ je zatražio komentar od predstavnika komande vojske Vejna Hola povodom zadataka misije: da li ona treba da zaštiti Belu kuću i slične federalne zgrade, kao i da li se u njoj koriste jedinice Združene komande za specijalne operacije Pentagona? Međutim, predstavnik vojnog resora nije mogao da odgovori na ta pitanja. On je samo rekao da je operacija počela početkom finansijske godine (ona počinje 1. oktobra), a koliko će misija trajati — nije određeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala