Krasnići otputovao u Hag, Haradinaj će prvo do Beča

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion
Putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši pripadnik takozvane OVK i aktuelni funkcioner partije „Socijaldemokratska inicijativa“ Jakup Krasnići otputovao je danas u Hag, a premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, putuje u 12 časova i 30 minuta, piše prištinski „Ekspres“.

Pozivajući se na izvore prištinskog aerodroma, „Ekspres“ prenosi da će Haradinaj iz Prištine najpre otputovati u Beč, a onda će nastaviti ka Hagu.

Navodi se i da njegov kabinet nije hteo da komentariše detalje Haradinajevog puta u Hag.

Krasnići je otišao po pozivu Specijalnog suda, gde će biti saslušan u okviru istrage i procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici te terorističke paravojske činili nad Srbima i drugim nealbancima.

Krasnići je juče potvrdio da bi na saslušanju u Specijalnom sudu trebalo da se pojavi 24. jula.

Fotografije odlaska Krasnićija u Hag na stranici na Fejsbuku je objavila njegova supruga Biljal.

Specijalni sud za zločine terorističke OVK formiran je 3. avgusta 2015. godine, na snovu izveštaja specijalnog izvestioca Dika Martija, sa ciljem da istraži i procesuira bivše pripadnike takozvane OVK, koji su čini zločine nad Srbima, nealbancima, ali i nad nelojalnim Albancima.

Inače, Hardinaj je ranije izjavio da je ostavku podneo da bi se pred Specijalnim sudom pojavio kao običan građanin, a ne kao premijer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala