Južna Koreja ispalila pucnje upozorenja na ruske avione

© Sputnik / Eugene Odinokov / Uđi u bazu fotografijaSu-35
Su-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dva puta su narušili vazdušni prostor Južne Koreje u području Japanskog mora, navodi agencija „Jonhap“, pozivajući se na Komitet načelnika štabova Oružanih snaga Južne Koreje.

Agencija naglašava da su bili podignuti lovci južnokorejskog Ratnog vazduhoplovstva, koji su čak i pucali u znak upozorenja.

Incident se desio u području ostrva Tokto, koje se nalazi istočno od južnog dela Korejskog poluostrva i predstavlja predmet spora između Seula i Tokija.

Prema verziji Komiteta načelnika štabova, u zonu PVO Južne Koreje ušla su tri aviona Rusije i dva kineska. Dva ruska aviona, kako tvrde u Komitetu — narušila su dva puta južnokorejski vazdušni prostor, i to oko 09 časova i 09 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Kako se navodi u verziji Komiteta — ovo je prvi slučaj da su ruski avioni prekršili vazdušni prostor Južne Koreje.

Načelnik Uprave bezbednosti pri predsedniku Južne Koreje Džong Ji Jong izrazio je protest sekretaru Saveta bezbednosti Rusije Nikolaju Patruševu u vezi sa incidentom, saopštila je administracija predsednika Južne Koreje.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane više puta saopštilo — da se svi njihovi letovi izvode u skladu sa međunarodnim pravom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala