Venecuela podigla lovce na američki špijunski avion, Amerika okrivila — Rusiju (video)

© Twitter / SouthcomVenecuelanski lovac se približava američkom špijunskom avionu
Venecuelanski lovac se približava američkom špijunskom avionu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti saopštile su da se jedan venecuelanski borbeni avion opasno približio američkom lovcu u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Kariba i da je ugrozio bezbednost posade američke letelice.

Južna komanda američke vojske navela je da je venecuelanski „Suhoj 30“ agresivno pratio američkog lovca, tvrdeći da je bio na „nebezbednoj udaljenosti“, a sada okrivljuju Rusiju, i to za neodgovornu podršku Karakasu.

​Američka vojska je je objavila i video snimke na kojima se vidi „incident“, ali nije navela koliko je američki lovac bio blizu granice sa Venecuelom, ističući da su se avioni nalazili u međunarodnom vazdušnom prostoru.

​Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopes je rekao da je američki avion ušao u venecuelanski vazdušni prostor bez prethodnog nagoveštaja, ugrozivši tako komercijalni aviosaobraćaj sa glavnog aerodroma u zemlji.

Odnosi dve zemlje su već duže vreme veoma zategnuti, jer SAD otvoreno podržavaju lidera venecuelanske opozicije Huana Gvaida, koji želi da Madura svrgne s vlasti, podseća agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala