U Ukrajini pobedila „partija rata“

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Apsolutna pobeda partije „Sluga naroda“ Vladimira Zelenskog na vanrednim parlamentarnim izborima predstavlja potpunu kapitulaciju mira u Ukrajini, smatra jedan od predsednika partije „Opoziciona platforma — za život“ Vadim Rabinovič.

Prema rečima Rabinoviča, od tima novog predsednika ne treba ništa očekivati.

„Sluga naroda je partija rata“, smatra političar, a upravo ona čini apsolutnu većinu u parlamentu.

„To je katastrofa za mirnu budućnost Ukrajinev“, dodao je Rabinovič u programu televizije „Njuzvan“.

Političar se u komentaru televiziji „112 Ukrajina“ požalio na nisku izlaznost na istoku zemlje. Po njegovim mišljenju, oni koji su bili za mir nisu ni glasali.

Političar je naglasio da je bez učešća stanovnika Donjecka, Luganska, Odese, Hersona, Harkova i Zaparožja u izbornom procesu zavladalo ludilo.

Prema podacima Centralne izborne komisije, partija predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog „Sluga naroda“, nakon prebrojavanja 50,01 odsto glasačkih listića, dobila je 42,45 odsto glasova. Na drugom mestu se našla stranka Viktora Medvedčuka „Opozicioni blok — Za život“, sa dobijenih 12,88 odsto glasova. U Vrhovnu radu će ući još i patrija bivšeg predsednika Petra Porošenka „Evropska solidarnost“ i partija bivše premijerke Julije Timošenko „Batkivščina“ sa 8,64, odnosno 8,01 odsto glasova.

Patrija „Glas“ lidera muzičke grupe „Okean Elzi“ Svjatoslava Vakarčuka, koja se prema predizbornim anketama borila da pređe cenzus, osvojila je 6,38 odsto glasova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala