SAD: Izbori u Ukrajini pokazali jaku želju naroda za reformama

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaParlamentarni izbori u Ukrajini
Parlamentarni izbori u Ukrajini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Volker izjavio je da su parlamentarni izbori, koji su u Ukrajini održani u nedelju, pokazali jaku želju naroda da se sprovedu reforme.

„Čestitam narodu Ukrajine, ovo je bilo glasanje za reforme. S nestrpljenjem iščekujem susrete u Ukrajini“, napisao je on na Tviteru.
Po tom pitanju oglasila se i ambasada SAD u Ukrajini, koja je čestitala svim građanima te zemlje na sprovedenim parlamentarnim izborima.

„Pozdravljamo napore ukrajinskih vlasti i bezbednosnih struktura što su omogućili da Ukrajinci bezbedno ostvare svoja demokratska prava“, saopšteno je iz pres-službe ambasade SAD.

Prema poslednjim podacima, nakon prebrojenih 85 odsto glasačkih listića, partija predsednika Vladimira Zelenskog ubedljivo vodi sa 42,93 odsto glasova, na drugom mestu je partija Opoziciona platforma — za život sa 12,93.

Na trećem mestu je stranka bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka — Evropska solidarnost sa 8,29 odsto glasova, na četvrtom je Otadžbina Julije Timošenko sa 8,14 procenata, a na petom je partija rok zvezde Svjatoslava Vakrčuka Glas sa 6,03 procenta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala