Rusija odgovara na pretnje Kijeva: Nećete stopirati proces izdavanja ruskih pasoša

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaPasoš Rusije
Pasoš Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Represivnim merama nije moguće obustaviti proces izdavanja ruskih pasoša građanima Donjecke i Luganske oblasti, izjavio je šef komiteta Državne dume Rusije za zemlje Zajednice nezavisnih država (ZND) Leonid Kalašnjikov.

„To bi bilo nedosledno od strane Kijeva, budući da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski već najavio da će Kijev početi da izdaje pasoše etničkim Ukrajincima po pojednostavljenoj shemi“, istakao je on.

Kalašnjikov je podsetio i da niko nije građanima Krima, nakon ulaska tog poluostrva u sastav Ruske Federacije, pretio da će im oduzeti ukrajinsko državljanstvo, iako su svi oni tog trenutka dobili i rusko.

„Ovaj put koji bira Kijev je poguban, bolje da ne krenu njime“, dodao je.

Nešto ranije se oglasio i član Saveta Federacije Oleg Morozov, koji je rekao da će uprkos pretnjama Kijeva Rusija nastaviti da izdaje pasoše stanovnicima Donjecke i Luganske narodne republike, koji su izgubili pravo na zaštitu i socijalnu podršku u Ukrajini.

Podsetimo, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Daniluk saopštio je da se trenutno radi na novim sankcijama Rusiji. Po njegovim rečima, Kijev namerava da zakomplikuje proces izdavanja ruskih pasoša stanovnicima Donbasa.

Rusija je krajem aprila odlukom ruskog predsednika Vladimira Putina uvela pojednostavljeni proces izdavanja ruskih pasoša građanima Donbasa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala