Otkazivanje koncerta Vlada Georgieva nastavak delirijuma crnogorskih vlasti

© Foto : youtube/ Vlado GeorgievVlado Georgijev
Vlado Georgijev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otkazivanje koncerta Vlada Georgieva u okviru „Bedem festa“ u Nikšiću, kog su organizatori najavljivali kao jednu od glavnih zvijezda festivala, izazvalo je brojne reakcije javnosti, a oglasile su se čak i opozicione političke partije u Crnoj Gori.

Predsjednik nikšićke organizacije Nove srpske demokratije (NSD) Janko Milatović ocenio je da je zabrana koncerta Vlada Georgieva „nastavak šovinizma antisrpske vlasti u Crnoj Gori“.

„Zabrana njegovog nastupa na ’Bedem festu‘ samo je još jedan u nizu srbofobnih skandala koji potresaju Crnu Goru, a naročito je to intenzivno poslednjih mjeseci. Podsjećam da su perjanice DPS-a nedavno zabranile ulazak u Crnu Goru i srpskim intelektualcima, a u junu su zabranili ulazak i pravoslavnim vjernicima iz srpskih zemalja, koji su htjeli da prisustvuju veličanstvenom Trojčidanskom saboru“, kazao je Milatović, dodavši da „ovakvi potezi vlasti, oličene u DPS-u, imaju sve elemente nacizma“.

„Očekujemo da organizatori, pored svih pritisaka, smognu snage i kažu istinu koja je Nikšićanima već poznata — da je gradonačelnik (Nikšića) Veselin Grbović lično urgirao da se Vlado Georgiev, kao nepodoban, ukloni iz programa ’Bedem festa‘, uz poruku da se „ne smije ponoviti Beogradski sindikat“, naveo je Milatović.

Povodom čitave situacije oglasili su se i iz partije Miodraga Lekića — Demos, uz ocjenu da je otkazivanje nastupa hercegnovskog pjevača samo „nova zabrana na privatnoj latifundiji“.

„Nova zabrana ličnostima iz Srbije, ovoga puta učešće na nikšićkom koncertu Vlada Georgieva, govori da delirijum poimanja Crne Gore kao privatne latifundije Mila Đukanovića i vladajuće oligarhije još uvjek traje“, poručili su iz Demosa, dodavši da je u pitanju „težak društveni incident, sad već fašističkih dimenzija“.

Iako su obećali da će publici saopštiti razloge otkazivanja koncerta Vlada Georgieva, organizatori „Bedem festa“ su u saopštenju samo izrazili žaljenje što je nastup regionalne muzičke zvijezde otkazan.

„Žao nam je što je došlo do otkazivanja nastupa Vlada Georgieva na festivalu, ali nas očekuju nastupi 23 fenomenalna izvođača, što je i više nego dovoljan razlog da svi dođu na festival“, saopštio je direktor festivala Petar Šundić.

Podsjetimo, prethodno je Georgiev na svom Tviter nalogu objavio: „Nećemo se gledati na ’Bedem festu‘ u Nikšiću, iako smo svi to jako željeli.“

„Ne pitajte mene zašto, jer ja ne znam odgovor. Samo je rečeno — ne. I meni i organizatorima. Vidimo se drugom prilikom. Hvala svima koji su htjeli da te večeri uživamo u muzici i ljubavi“, napisao je Georgiev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala