Kijev preti da će otežati dobijanje ruskog državljanstva stanovnicima Donbasa

© Sputnik / Sergei Averin / Uđi u bazu fotografijaPasoši stanovnika DNR i RF
Pasoši stanovnika DNR i RF  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će nastaviti da izdaje pasoše stanovnicima Donjecke i Luganske narodne republike, koji su izgubili pravo na zaštitu i socijalnu podršku u Ukrajini, izjavio je član Saveta Federacije Oleg Morozov.

„Nastavićemo da izdajemo pasoše. To je suvereno pravo Rusije i dobrovoljna želja građana LNR i DNR. Sankcije su prazne reči“, rekao je Morozov.

On je dodao i da je Ukrajina zaboravila Minski sporazum i da nema nameru da ga realizuje, dok „svaku našu inicijativu dočekuje sa negodovanjem zbog, navodnog, neuspeha sporazuma ’normandijske četvorke‘“.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Daniluk saopštio je ranije da se trenutno radi na novim sankcijama Rusiji. Po njegovim rečima — Kijev namerava da zakomplikuje proces izdavanja ruskih pasoša stanovnicima Donbasa.

„Naravno. Treba da postoje konkretne mere kako bi taj proces bio obustavljen ili maksimalno zakomplikovan“, rekao je Daniljuk.
On je nazvao izdavanje pasoša — kršenjem Minskog sporazuma i planiranom provokacijom.

Podsetimo — krajem aprila je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao dekret kojim se pojednostavljuje proces izdavanja ruskih pasoša građanima Donbasa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala