Haradinaj je ostavku podneo u petak. U nedelju je nastavio da bude premijer

© AFP 2023 / ODD ANDERSENRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je samoproglašeni premijer takozvane države Kosovo Ramuš Haradinaj podneo ostavku u petak na mesto takozvanog predsednika vlade — u nedelju je došao da radi u svom kabinetu, piše „Koha ditore“.

Kako je objasnio — ostavku je podneo, jer je pozvan u Hag, kao osumnjičeni za ratni zločin. Rekao je da želi da svedoči kao građanin i bivši borac (takozvane) OVK, a ne kao (takozvani) premijer. Ali — u nedelju je Haradinaj nastavio posao (takozvanog) premijera, i to u Orahovcu, na događaju organizovanom povodom spomenika Šeiku Muhedinu Šehu, piše „Koha ditore“.

U saopštenju iz kabineta samoproglašenog premijera takozvane države Kosovo o tom događaju — ne pominje se Haradinajeva ostavka od petka, dok se Haradinaj okupljenim novinarima obratio kao (takozvani) premijer, piše dalje prištinski list.

Iako za sada, pravno gledano, Haradinaj nije prekršio zakon, ima i onih u Prištini koji smatraju da je celokupna situacija sa Haradinajem i njegovom ostavkom — politička manipulacija.

Analitičar Behljuj Bećaj je za „Kohu“ ocenio da je samoproglašeni premijer takozvane države Kosovo iskoristio propagandu i manipulaciju, kako bi ojačao svoju ulogu. Ipak, napomenuo je da Haradinaj može da igra ulogu (takozvanog) premijera, sve dok (samoproglašeni) parlament ne potvrdi njegovu ostavku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala