Podsećamo kakvo je lice Haradinaj pokazao pred ruskim prankerima (video)

© SputnikRamuš Haradinaj i ruski prankeri
Ramuš Haradinaj i ruski prankeri - Sputnik Srbija
Pratite nas
I dok se, sada već bivši premijer takozvane nezavisne države Kosovo Ramuš Haradinaj sprema da krene u Hag, nakon što je dobio poziv od Specijalnog suda za ratne zločine i zbog toga podneo neopozivu ostavku, mi vas podsećamo šta je u razgovoru sa ruskim prankerima govorio o Kosovu i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ruski prankeri Vovan (Vladimir Kuznjecov) i Leksus (Aleksej Stoljarov) uoči izbora za predsednika Ukrajine tri puta su prevarili Haradinaja, predstavivši se kao tadašnji ukrajinski predsednik Petar Porošenko.

Prankeri su zvali Haradinaja telefonom od januara do aprila ove godine. Tokom razgovora prankeri su u Porošenkovo ime obećali da će posle izbora u Ukrajini priznati Kosovo u zamenu za podršku kosovskog premijera.

Porošenko, odnosno prankeri, između ostalog su pitali Haradinaja da li mu je potrebna podrška u dijalogu sa Vučićem ili nekim drugim i pitali ga šta je sa razmenom teritorija.

„To se neće desiti. Ja sam protiv toga i svi su protiv toga. To se neće desiti, ali svaka izjava o tome je dobra. Potrebne su nam izjave svih u kojima se navodi: ’Nema kockanja teritorijama‘ i ’Nema razmene teritorija i granica‘, jer je to problem. To je sličan problem koji vi imate“, rekao je Haradinaj.

Nakon što je „kolegi iz Ukrajine“ pojasnio da ide u Berlin 29. aprila na sastanak kojem će prisustvovati Zoran Zaev i drugi političari iz regiona, pranker je konstatovao;

„Znam da ni Vučić takođe nije nezavisan.“

„Moguće“, rekao je Ramuš Haradinaj u slušalicu.

Prankeri su u razgovorima, u kojima su glumili Porošenka, obećali da će priznati Kosovo nakon izbora u Ukrajini u zamenu za podršku kosovskog premijera. Haradinaj je obećao da će objaviti na svom nalogu na Tviteru da podržava Porošenka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala