Stranke glumca i rok zvezde formiraju novu ukrajinsku Vladu?

© AP Photo / Efrem LukatskyPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obraća se poslanicima Vrhovne rade
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obraća se poslanicima Vrhovne rade - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je lidera partije „Golos“ i solistu poznate ukrajinske rok grupe „Okean Elzi“ Svjatoslava Vakarčuka da se sastanu kako bi razgovarali o formiranju koalicije u Vrhovnoj radi.

„To je naša inicijativa prema gospodinu Vakarčuku od samog početka predsedničke kampanje. Mi imamo nešto bolji rejting nego on, ali svejedno ga pozivamo na razgovor“, rekao je Zelenski.

Istovremeno, kako prenose mediji, Vakarčuk je izjavio da je ta stranka otvorena za savez sa novim političkim snagama, pod uslovom da ih ne podržavaju oligarsi.

Birališta su na parlamentarnim izborima u Ukrajini zatvorena u 20.00 časova po lokalnom vremenu.

Centralna izborna komisija Ukrajine saopštila je da je nakon prebrojenih 0,51 odsto glasačkih listića partija „Sluga naroda“ osvojila 38,85 odsto glasova, na drugom mestu je „Otaržbina“ sa 10,49 procenata, na trećem je „Evropska solidarnost“ sa 9,11.

Na četvrtom i petom mestu su Radikalna partija sa 8,06 odsto i „Opozicioni blok — za život“ sa 7,32 procenta, dok je na šestom mestu stranka rok muzičara Svjatoslava Vakarčuka „Golos“ sa 6.01 odsto.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala