Slobodan Šarenac: Srbija ne sme da kiksne ako misli da izbegne Amerikance (video)

© SputnikMaša i Slobodan Šarenac
Maša i Slobodan Šarenac - Sputnik Srbija
Pratite nas
U susret Svetskom prvenstvu u košarci sportski komentator i novinar Slobodan Šarenac prognozirao je za Sputnjik plasman naših „orlova“ u Kini, ali i prednosti i mane drugih timova sa kojima ćemo ukrstiti snage na košarkaškom terenu.

Da li će Amerika imati dovoljno sreće u Kini, kao što je imala pre pola veka kada je sletela na Mesec? Ko od naših reprezentativaca deluje najmotivisanije i ko je najviše gladan zlata? Kako se pravi granica između profesionalnog izveštavanja sa utakmice i emotivnog naboja? Ovo su neka od pitanja na koje smo odgovore potražili od Slobodana Šarenca.

Uoči dugoočekivanog „Mundobasketa 2019“, Šarenac je istakao za Sputnjik da se nada dobrom plasmanu Srbije, s obzirom na kvalitete tima Saše Đorđevića.

„Iskoristili smo prethodnih godina pored znanja i dobru dozu sreće, koja nam je preko potrebna. Da li ćemo je ponovo imati? Ne znam. Ali u principu, mislim da imamo opet dobru ekipu. Nadam se da će svi biti zdravi, pod jedan. I sa Jokićem i bez Jokića, oko koga je bilo najviše dilema, mislim da imamo sjajan tim koji je, naravno, jedan od kandidata za medalju. To ne možemo da prećutimo, zato što su nas košarkaši i prethodnih godina navikli na sve te medalje“, kaže sportski novinar.

Naš sagovornik smatra da „orlovi“ i ovoga puta imaju težak zadatak da opet ostanu u vrhu.

„Uvek govorim da se tu ide utakmicu po utakmicu. Nikad ne treba planirati. E, odlično igramo finale, da li ćemo igrati sa Amerikancima? I ono što je interesantno, jeste to da ovoga puta, zbog sistema takmičenja, nemate pravo na kiks. Znači, nema kalkulacija, morate sve da dobijete. Ukoliko želimo medalju, moramo sve pobediti, naravno. I da bismo izbegli tu silnu Ameriku, moramo opet sve pobediti, da se sa njima eventualno nađemo u finalu. Međutim, kažem, utakmica po utakmica, teški su protivnici. Doći će prvo Italijani. Ove dve ekipe koje su s nama u grupi su nešto slabije, potom ćemo se verovatno ukrštati sa Španijom i Portorikom. Nije lako uopšte. Ima jedno sedam-osam ekipa koje su pretendenti za medalju“, objasnio je Šarenac za Sputnjik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala