Savet federacije Rusije: Za razvoj saveza sa Belorusijom neophodna jedinstvena valuta

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko izjavila je da je za razvoj saveza između Rusije i Belorusije neophodno da u budućnosti bude formirana i jedinstvena valuta.

„Ove godine obeležavamo 20. godišnjicu saveza sa Belorusijom. Ovo je trenutak kada moramo da shvatimo šta smo sve uradili zajedno, gde se sada nalazimo i šta treba da radimo u budućnosti“, rekla je ona za beloruske medije.

Prema njenim rečima — trenutno ne postoje nikakvi nerešivi problemi između Rusije i Belorusije.

Matvijenkova je takođe rekla i da niko u Rusiji ne govori o stvaranju jedinstvene države, već o savezu dve zemlje — Belorusije i Rusije.

„To bi trebalo da bude punopravni savez sa tačke gledišta razvoja ekonomije, jer je u suprotnom proces integracije veoma složeno sprovesti. To je savez koji mora da ima jedinstvenu valutu, jer bez toga nije moguće jasno formulisati monetarnu politiku“, zaključila je.

Prethodno je i ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin izjavio je u vezi sa stvaranjem jedinstvene valute između Rusije i Belorusije — da je samo pitanje vremena kada će se to i realizovati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala