Zašto je reper zatvoren u Švedskoj Trampova preokupacija?

© AP Photo / Richard ShotwellAmerički reper ASAP Roki (A$AP Rocky)
Američki reper ASAP Roki (A$AP Rocky) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok su oči sveta uprte u Iran i u rastuće tenzije, američki predsednik Donald Tramp se intenzivno bavi slučajem repera A$AP Rokija, koji je zatvoren u Švedskoj.

„Upravo sam imao jako dobar telefonski razgovor sa švedskim premijerom Stefanom Lofvenom, koji mi je obećao da će se prema američkom državljaninu A$AP Rokiju odnositi fer. Ja sam ga, takođe, ubedio da A$AP neće pobeći i lično sam se zalagao za njegovu kauciju, ili alternativu... Naši timovi će nastaviti da razgovaraju i dogovorili smo se da ponovo razgovaramo u predstojećih 48 sati", poručio je Tramp na svom profilu na Tviteru.

Kako je ranije pisao „Si-En-En“, prva dama SAD Melanija Tramp i poznati reper Kanje Vest zatražili su od Trampa da se umeša u Rokijev slučaj, što je američki predsednik kasnije obelodanio na Tviteru.

U trenutku dok su iz Persijskog zaliva stizale vesti da je iranska Revolucionarna garda zaplenila britanski brod, Tramp je na svom profilu na Tviteru napisao:

„Upravo sam razgovarao sa Kanje Vestom o zatvaranju njegovog prijatelja A$AP Rokija. Pozvaću veoma talentovanog premijera Švedske da vidimo šta možemo da uradimo da pomognemo A$AP Rokiju. Mnogo ljudi bi volelo da se ovo brzo reši“, napisao je Tramp.

​Kanje Vest je jedna od retkih poznatih ličnosti i jedan od retkih poznatih Afroamerikanaca koji podržava Trampa.

Roki je uhapšen u Švedskoj početkom jula ove godine zbog incidenta koji se dogodio nakon koncerta u Stokholmu 30. juna.

Reper i njegova pratnja navodno su prebili, išutirali i isekli jednog muškarca razbijenim flašama, preneo je tada Tanjug.

Sudije su procenile da bi A$AP Roki mogao da pobegne iz Švedske, te mu je izrečena mera pritvora dok istraga traje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala