Novi protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu (video)

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLProtest "Jedan od pet miliona"
Protest Jedan od pet miliona - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu je i večeras održan skup „Jedan od pet miliona“, sa koga je građanima poručeno — da čuvaju vatru bunta u sebi, kako bi došli do pobede.

Pred protestnu šetnju, koja danas nije išla od Terazijske česme do RTS, već do zgrade Rektorata, građanima su se obratili profesor Oliver Tošković, jedan od organizatora protesta Miodrag Simović i glumac Branislav Lečić.

Oni su akcenat stavili na autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića za „Politiku“ u kome, kako su ocenili, predsednik Srbiju deli, ali su govorili i o lažnim diplomama.

Lečić je poručio građanima da ne smeju da se razočaraju i da ne smeju da dozvole da se vatra bunta u njima ugasi.

„Nemojte da se razočarate, ova vatra ne sme da se ugasi, a ni žar koji tinja, istrajaćemo do pobede“, rekao je Lečić i dodao da tvrdi da će ih u septembru biti mnogo više, kao i razloga da aktuelni sistem završi svoje postojanje.

Lečić je ocenio da je danas u svetu svaka vrsta podele prošlost.

„Nema razloga da se bilo ko deli. Ovo je častan narod koji ima duha i koji pobeđuje i u najtežim trenucima, kao Novak Đoković“, kazao je Lečić i dodao da je sada vreme da se akumulira snaga.

Protestna šetnja završena je ispred zgrade Rektorata, gde su organizatori učesnike pozvali da pokucaju na vrata kako bi tu instituciju „probudili“ i naterali je da bude odgovorna, preneo je Tanjug.

Nakon toga su za narednu subotu zakazali novi protest.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala