Iran otkrio zbog čega je zaplenio britanski tanker u Persijskom zalivu

© AP PhotoMapa Ormuskog moreuza
Mapa Ormuskog moreuza  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranske vlasti su saopštile da je tanker „Stena Impero“ zaplenjen u Ormuskom zalivu nakon incidenta sa iranskim ribarskim brodom, javlja agencija IRNA.

„Britanski brod se sudario sa (iranskim) ribarskim brodom. To treba istražiti“, navodi agencija reči Alahmorada Afifipura, generalnog direktora Organizacije za luke i brodogradnju provincije Hormozgan.

Agencija Fars je saopštila da će članovi posade biti pušteni tek nakon završetka istrage.

Prema njegovim rečima, ribarski brod je uputio SOS signal britanskom tankeru, ali nije dobio odgovor. Nakon toga su se oni povezali sa Organizacijom za luke i obavestili je o incidentu.

IRNA javlja da je nakon svih standardnih procedura Ratna mornarica Korpusa čuvara islamske revolucije ispratila tanker do luke Bender Abas.

Situacija u Persijskom zalivu se dodatno zakomplikovala kada je iranski Korpus čuvara islamske revolucije zaplenio britanski tanker zbog kršenja međunarodnih normi. Kasnije je vršilac dužnosti šefa Pentagona Ričard Spenser odobrio prebacivanje vojnog kontingenta u Saudijsku Arabiju radi „zaštite američkih interesa“ u bliskoistočnom regionu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala