DNR i LNR izdale naređenje o prekidu vatre

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe narodne milicije LNR
Vojne vežbe narodne milicije LNR - Sputnik Srbija
Pratite nas
Donjecka i Luganska narodna republika izdale su ukaz o punom prekidu vatre, navodi se u saopštenjima načelnika policije DNR i LNR.

Oružanim snagama dveju republika naređeno je da prekinu vatru u ponoć 21. jula. Ukaz je stigao svim jedinicama, svi vojnici su obavešteni, saopštile su samoproglašene republike Donbasa.

„Izrazili smo spremnost da realizujemo uslove još jednog primirja i spremni smo, kao i pre, da poštujemo režim prekida vatre“, izjavio je vršilac dužnosti načelnika uprave narodne milicije LNR Mihail Filiponjenko.

On je izrazio nadu da će i ukrajinska vojska takođe savesno poštovati primirje. Isto to je saopštio i načelnik narodne milicije DNR Denis Sinjenkov.

Kontakt grupa za Donbas je dogovorila novo primirje na sastanku u Minsku 17. jula. Ono će prvi put biti praćeno dodatnim merama kontrole, među kojima su objavljivanje naređenja o prekidu vatre, zabrana diverzantske delatnosti, raspoređivanje oružja u naseljenim mestima i njihovoj blizini, kao i otvaranje vatre iz bilo koje vrste oružja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala