Vulin: „Gazela“ bila ispravna, bitno da su piloti zdravi

© Ministarstvo odbraneAleksandar Vulin u Kopnenoj zoni bezbednosti
Aleksandar Vulin u Kopnenoj zoni bezbednosti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nezgode poput one koja se dogodila helikopteru „gazela“ ne mogu da se predvide, a najvažnije je da su piloti zdravi, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je do nezgode helikoptera „gazela“ došlo prilikom redovne vežbe i ističe da je letelica bila ispravna.

„Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao“, navodi ministar odbrane.

Dodaje da nezgoda koja se desila „gazeli“ ne može da se predupredi.

„Helikopter je bio ispravan. Najmanje pet potpisa morate da imate da bi se jedan vazduhoplov stavio u let. Na nama je da avioni uvek budu ispravni, piloti spremni za let, a ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se“, napominje Vulin.

Kada je reč o PVO sistemu „mistral“, ministar odbrane je naveo da je to najmoderniji sistem bliske zaštite.

Prema njegovim rečima, naše jedinice, a i cela Srbija biće sigurnije:

„Do kraja godine ćemo imati novih helikoptera više nego ikad. Održavamo i svaki od ovih koji su u letnom stanju. Puno se ulaže u vojsku, u kvalitet tehnike.“

Vojska se, kako je rekao, naoružava da Srbiji niko ne preti.

Kada je Srbija snažna i obučena, niko je neće dirati. Sve što radimo, radimo da bismo sačuvali mir, ističe ministar odbrane.

Ministar odbrane je rekao i da kosovskog premijera Ramuša Haradinaja nervira to što je svakome jasno da kosovska nezavisnost nije gotova stvar.

„Kada vam zemlja snage kao što je Francuska dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima poverenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista, u Islamskoj državi. A Islamska država je nešto najbliže onome što radi Priština. Priština i Beograd, to vam je kao da poredite Islamsku državu i Evropsku uniju“, smatra Vulin.

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja se protivi odluci Ustavnog suda o povratku ćirilice u Vukovar, ministar odbrane je rekao da bi „bio srećan kada bi prestala ta neoustaška politika“.

„Ko god je hteo da ukine ćirilicu, hteo je da ukine i Srbe. Valjda će Evropa sad reagovati i kazati da je to sramota“, rekao je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala