Vašington kažnjava one koji pokazuju i najmanje znake suvereniteta

© AP Photo / Patrick SemanskyZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington kažnjava one koji pokazuju znake suvereniteta, smatra zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško, komentarišući odluku SAD da isključi Tursku iz programa F-35.

„Politika SAD je kažnjavanje onih koji pokazuju najmanje znake suvereniteta, bore se za sopstvene ekonomske interese i ne potčinjavaju se diktaturi Vašingtona“, rekao je Gruško novinarima, komentarišući odluku SAD da izbaci Ankaru iz programa F-35.

On je prokomentarisao i zakon koji je podnesen Kongresu o novim sankcijama protiv Rusije zbog incidenta u Kerčkom moreuzu.

 „Već je bilo 20 paketa takvih sankcija... Naš stav se ne menja. To su apsolutno neefikasne i besmislene akcije koje ruše međunarodne odnose, uništavaju međunarodno pravo, seju nepoverenje između država, posebno između takvih država kao što su Rusija i SAD, koje su odgovorne za stanje strateške bezbednosti“, rekao je ruski diplomata.

Diplomata je naglasio da je to rezultat toga što su spoljna politika SAD i njena ruska dimenzija postali taoci unutrašnje politike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala