Turska avijacija bombardovala sever Iraka

© AP Photo / Selcan HacaogluTurski lovac F-16
Turski lovac F-16 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ratno vazduhoplovstvo Turske uništilo je više meta u regiji Karačak, na severu Iraka, koju su pripadnici Radničke partije Kurdistana koristili kao bazu, javlja „Anadolija“.

U saopštenju iz Ministarstva odbrane Turske navedeno je da se antiteroristička akcija „Kandža“ nastavlja i da se uporedo izvode i vazdušni napadi na terorističke položaje na severu Iraka.

„U toku je naša operacija ’Kandža‘, koja ima za cilj da se sa severa Iraka spreče teroristički napadi na naš narod i snage bezbednosti, ali istovremeno i zaštite naše granice. Uporedo s tim, a u skladu s našim međunarodnim pravima, sinoć je izvedena sveobuhvatna akcija na regiju Karačak, koju teroristi koriste kao svoju bazu“, navodi se u saopštenju.

Tokom ove akcije bombardovani su kurdski položaji, uništena skladišta i pećine koje su služile kao skloništa.

Iz turskog Ministarstva navode kako su u pomenutoj akciji u velikoj meri korišćeni naoružanje i municija domaće proizvodnje, kao i domaći dronovi.

„Nastavićemo odlučnu i čvrstu borbu protiv terorizma sve dok ne bude neutralisan i poslednji terorista“, poručeno je iz Ministarstva odbrane Turske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala