I Tačijev savetnik pozvan u Hag

Pratite nas
„Kosovski“ predsednik Hašim Tači rekao je da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine takozvane OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju, kao i njegovom savetniku, saznao iz medija, navodeći da će naredne poteze definisati u skladu sa „ustavnim ovlašćenjima“.

„Sa žaljenjem sam primio vest da je Specijalni sud na razgovor pozvao i mog savetnika i bivšeg šefa glavnog štaba (takozvane) OVK Bislima Zurapija i nekadašnjeg komandanta zone „Dukađin“ Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire (takozvane) OVK“, rekao je Tači.

Tači je rekao i da je za odluku Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mesto „premijera“ saznao iz medija.

„Predsednik“ takozvanog Kosova je rekao i da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze definisati u skladu sa „zakonskim“ i „ustavnim ovlašćenjima“.

„Verujem u čistotu borbe koju je vodila (takozvana) OVK i verujem u visoke moralne standarde boraca za slobodu. Niko ne može narušiti vrednost naše slobode i rata koji je vodila (takozvana) OVK", zaključio je Tači.

Kako je najavljeno iz privremenih institucija Prištine, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka, nakon čega će doneti odluku da li će imenovati novog mandatara za sastav „vlade“ ili će raspisati prevremene izbore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala