Eksplozivna situacija u Persijskom zalivu

© AP Photo / U.S. Central Command Lokacija gde je Iran oborio američki dron u Persijskom zalivu
Lokacija gde je Iran oborio američki dron u Persijskom zalivu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koncentracija vojnih snaga u području Persijskog zaliva toliko je velika da može doći do eksplozije konflikta, saopštio je novinarima zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov, komentarišući saopštenje SAD da su oborili iranski dron.

„Koncentracija snaga i sredstava u području Persijskog zaliva koje pripadaju različitim državama toliko je velika da su mogući najrazličitiji incidenti. Glavno je da se ne dozvoli eskalacija situacije. To pokazuje da je situacija eksplozivna i da može doći do eskalacije konflikta“, rekao je Rjabkov.

„Žao nam je što američka strana, uprkos svim pozivima koje joj upućujemo ne samo mi, već i drugi članovi međunarodne zajednice, uporno nastavlja da vodi politiku vršenja maksimalnog pritiska na Teheran. To je opasno i vodi ka daljim komplikacijama i potresima“, dodao je on.

Sinoć je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio da je američki ratni brod u Ormuskom moreuzu oborio iransku bespilotnu letelicu koja je, navodno, predstavljala pretnju američkim vojnicima. Pentagon je naglasio da su mornari delovali u samoodbrani.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala