Da li je umetnost trijumf nad haosom?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Legendarni scenograf Miljen Kljaković Kreka, dobitnik nagrade „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, otkriva za „Orbitu kulture“ zašto voli „svoj rudnik“ u kojem kopa gotovo pola veka, ali i zbog čega i dalje veruje da je umetnost trijumf nad haosom.
Da li je umetnost trijumf nad haosom?

Slušajte nas i saznajte šta su u razgovoru za Sputnjik otkrile zvezde ovogodišnjeg, sedmog po redu, festivala „Kustendorf klasik“ — Aleksandar Madžar, Narek Haknazarijan, Vasilij Gerelo, Srboljub Dinić, ali i mlade muzičke nade.

Kako je pre 35 godina mlada i lepa glumica ulogom „Dečke“ u „Šećernoj vodici“ unela novi duh u srpsku kinematografiju, upisujući se ne samo među dobitnike prestižne pulske „Arene“, nego i među naše glumačke velikane; zašto je Sonja Savić svojim kolegama i danas putokaz — otkriva njen glumački partner i prijatelj Svetislav Bule Goncić.

Da li su slikari fantastike, čija su se dela našla na izložbi u galeriji „Pariski krug“, svoje nadrealne svetove stvarali usled skučenosti realnog života? Šta, osim Pariza, povezuje Ljubu Popovića, Petra Omčikusa, Batu Mihailovića i Miloša Šobajića objašnjava osnivač galerije „Pariski krug“, u kojoj je otvorena izložba „Fantastika u srpskom slikarstvu“, Živojin Ivanišević.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala