Zelenski: Uskoro šesti samit „normandijske četvorke“

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se sastanak lidera „normandijskih“ zemalja (Ukrajina, Rusija, Nemačka, Francuska) može održati nakon narednog sastanka predstavnika četiri zemlje.

„Postoji ’normandijski‘ format, koji nije radio dve godine. Prvi sastanak predstavnika je bio 12. jula. Dogovorili smo se da će biti još jedan značajniji sastanak i nakon jednog sastanka, četvorica lidera će pokušati da se sastanu“, rekao je Zelenski u video-snimku objavljenom na njegovom kanalu na Jutjubu.

Do sada su se lideri sastajali pet puta: dva puta 2014. godine, dva puta 2015. i jednom 2016. godine.

O telefonskom razgovoru sa Putinom

Zelenski je takođe naveo i da je zvao ruskog kolegu Vladimira Putina uprkos opomenama „ukrajinskih partnera“, jer je to u interesu ukrajinskih građana.

„Svi, da tako kažem, partneri Ukrajine bili su protiv toga da zovem Putina. Odlučio sam da Putina nazovem, jer je to, pre svega, pitanje Ukrajine, pitanje naših građana“, objasnio je Zelenski.

Prema njegovim rečima — „treba da zahvalimo našim partnerima, ali istovremeno i da imamo svoje mišljenje“.

„Zbog toga sam pozvao Putina. Svi su me plašili ovim razgovorom. Razgovarao sam o našem narodu. Zašto se bojati kada je istina na vašoj strani“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala