Novo biološko oružje: Genetski modifikovani krpelji pobegli iz laboratorije Pentagona?

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaKrpelji
Krpelji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pojedini članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih pustio van laboratorije, što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi.

List „Rol kol“, specijalizovan za pokrivanje svih dešavanja u Kongresu i na Kapitol hilu, piše da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na Zakon o odbrani 2020. godine, koji bi zahtevao da Ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima, prenosi RTS.

Republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahteva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izveštaj o tome da li je Ministarstvo odbrane između 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

Ukoliko se utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelji će morati da provere i da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobegli ili su namerno oslobođeni iz laboratorija.

„Potrebni su nam odgovori, i to odmah“, rekao je Smit za „Rol kol“.

Godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolest na ostrvu Plam, blizu Long Ajlenda, i u mestu Fort Derik u Merilendu možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala