General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije

© Tanjug / ZORAN ZESTICTod Volters i Aleksandar Vučić
Tod Volters i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i tom prilikom izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO-om, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, preneo je Tanjug.

Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a garant bezbednosti srpskog naroda na KiM, zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora.

Istovremeno je prihvatio da vrh naše vojske bude na raspolaganju za komunikaciju sa Kforom.

„Dobra komunikacija između Vojske Srbije i Kfora je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM“, rekao je predsednik Vučić.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu, koja je jedan od stubova globalne stabilnosti.

On je potvrdio da će Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu, i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala