Boing: Polovina fonda za žrtve ide direktno porodicama

© AP Photo / Preston FiedlerSnimak sletanja Boinga 737 maks 8 na aerodrom u Sijetlu u novembru 2018. Ova letelica se prošle nedelje srušila u Etiopiji
Snimak sletanja Boinga 737 maks 8 na aerodrom u Sijetlu u novembru 2018. Ova letelica se prošle nedelje srušila u Etiopiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Boing“ saopštila je danas da će najmanje polovina sredstava iz fonda od 100 miliona dolara predviđenog za žrtve dva smrtonosna pada aviona „737 maks“ — ići direktno porodicama poginulih putnika.

Kompanija „Boing“ je ranije ovog meseca najavio da će izdvojiti 100 miliona dolara, koje će u narednim godinama davati lokalnim Vladama i neprofitnim organizacijama, kako bi pomogli porodicama žrtava i zajednicama koje su pogođene rušenjem aviona, prenosi Rojters.

Kompanija je navela i da će deo novca otići na njihove troškove života, a deo bi trebalo da bude namenjen za nadoknadu duševnog bola porodica poginulih putnika.

© AP Photo / Ted S. WarrenNovi Boing 737 maks 8 ispred fabrike u Rentonu u državi Vašington u SAD
Boing: Polovina fonda za žrtve ide direktno porodicama - Sputnik Srbija
Novi Boing 737 maks 8 ispred fabrike u Rentonu u državi Vašington u SAD

Boing se suočava sa desetinama tužbi zbog nesreća u kojima su učestvovali njegovi avioni.

Rođaci poginulih putnika aviona kompanije kompanije „Lajon er“ saglasili su se da zajedno pokušaju da dođu do sporazuma sa kompanijom posredovanjem, ali porodice putnika poginulih u padu aviona „Boing 737 maks 8“ kompanije „Etiopijan erlajnz“, pre bilo kakve odluke, čekaju više saznanja o detaljima nesreće, preneo je Tanjug.

Preliminarne istrage ukazuju na presudnu ulogu novog „Boingovog“ softvera, koji je prouzrokovao padove aviona, a iz kompanije su saopštili da unapređuju ovaj softver, dok su svi avioni tipa „737 maks“ prizemljeni od marta ove godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala