Odgovor ruskih prankera na optužbe iz Srbije da su deo KGB-a

CC0 / Pixabay / Ovalni kabinet u Beloj kući
Ovalni kabinet u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri su ocenili kao besmislicu navode pojedinih srpskih medija da su istureno odeljenje ruske Federalne službe bezbednosti, uz opasku da oni koji to tvrde, možda sami rade za Stejt department.

„Sve bi bilo u redu da komičari nisu istureno odeljenje nekakvog modernog KGB-a“, izjavio je za list „Danas“ pisac Nenad Prokić, komentarišući to što su se Leksus (Aleksej Stoljarov) i Vovan (Vladimir Kuznjecov) u razgovoru sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom lažno predstavljali kao Petro Porošenko i Jens Stoltenberg pre godinu dana.

Povodom čestih spekulacija da su ti komičari pripadnici KGB-a, koji je pre više decenija transformisan u FSB, Sputnjik je pozvao Leksusa za komentar. Takva pisanja očigledno dižu raspoloženje ruskih šaljivdžija.

„Ako bismo imali i najmanju podršku ruskih specijalnih službi (insajderske informacije, novac, dokumenta), u Beloj kući bi odavno sedeo ruski predsednik. Naravno, to je šala. U stvari, smešno je čitati takve stvari za koje nas poslednjih pet godina optužuju bez ikakvih dokaza. Nikad nismo dobijali pomoć ni od FSB, ni od zvaničnih vlasti. To je plus za nas, jer mi možemo slobodno da se bavimo svojim radom, a ne na osnovu ukaza s vrha. Mi smo prilično skromni ljudi koji profesionalno rade svoj posao bez velikih troškova“, rekao je Leksus.

On je dodao da ruske specijalne službe odlično rade svoj posao, ali iz senke.

„Mi smo za razliku od specijalnih službi uvek u javnosti i ne vodimo zatvoreni način života. Mogli bismo da optužimo autore ovog članka da rade za Stejt department i masonsku ložu, a to im je u interesu kako bi ocrnili Rusiju, ali to nećemo učiniti iz prostog razloga, zato što smo navikli da svoje izjave argumentujemo, a ne da pričamo bajke koje su u međuvremenu mnogima dosadile“, zaključio je Leksus.

Podsetimo, Vovan i Leksus su pre izvesnog vremena objavili snimke nekoliko razgovora sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, koji su vođeni tokom godinu dana. Oni su razgovarali o mnogim pitanjima: od autokefalnosti makedonske crkve, koja se, navodno, može dobiti i mitom, preko pitanja Kosova, do porekla Petra Porošenka od Aleksandra Makedonskog. Ovi razgovori, koji su kod mnogih izazvali čuđenje naivnim odgovorima makedonskog premijera, izazvali su veliki skandal u toj zemlji, ali bez obzira na sve to, on ne planira da podnese ostavku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala