Žirinovski: Erdogan je spreman da izađe iz NATO-a

© AP Photo / Lefteris PitarakisPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski je rekao da mu je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom susreta kazao da je spreman da izađe iz NATO-a.

„Dva puta sam se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. On mi je lično rekao da je Turska spremna da izađe iz NATO-a. Oni bi želeli da budu članica EU, ali ih ne primaju. Oni ispunjavaju zahteve jedan za drugim, ali ih ne uzimaju. U NATO su ih među prvima primili, jer je njihova teritorija bila pogodna za akcije protiv Rusije“, napisao je Žirinovski na svom kanalu na Telegramu.

Turski lider je ranije izjavio da je Ankara ispunila obećanje i kupila od Moskve najmoćniji PVO sistem na svetu — S-400.

„Doletelo je osam aviona. I ostali će takođe stići. Šta su govorili o tome? Da ih nećemo kupiti, da ne možemo. Da li smo ih kupili? Da! U aprilu 2020. godine ti sistemi će biti u potpunosti instalirani. Mi Turci držimo reči. S-400 je najmoćniji odbrambeni sistem i nadamo se da ćemo ga proizvoditi zajedno sa Rusijom“, rekao je Erdogan na manifestaciji organizovanoj povodom treće godišnjice pokušaja državnog udara u Turskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala