Rusija neće čekati ukrajinsku raketu otvorenih usta

© Infocentr "Krыmskiй most" / Uđi u bazu fotografijaKrimski most preko Kerčkog moreuza
Krimski most preko Kerčkog moreuza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krim i Krimski most su dobro zaštićeni, a ukrajinski „Neptun“ im ništa ne može, prokomentarisali su političari izjavu bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandra Turčinova da ukrajinska raketa za nekoliko minuta može da uništi Krimski most i ruske brodove u Crnom i Azovskom moru.

Kako navodi poslanik Državne dume Ruslan Balbek, Kijev sve do danas nije predstavio nijedan dokaz da „Neptun“ može da pogodi metu. Balbek je podsetio da je ukrajinska vojska samo pokazala lansiranja rakete.

„Osim toga, želim da pitam bivšeg glavnog čoveka za odbranu Ukrajine, zar on ozbiljno misli da će ruska vojska u slučaju lansiranja ukrajinskih raketa otvorenih usta posmatrati njihov let“, upitao je on.

Poslanik je naglasio da takve izjave mogu da nanesu štetu krhkim kontaktima koji su uspostavljeni između dve zemlje.

Senator Sergej Cekov je naglasio da je iza takvih militarističkih izjava ukrajinskih političara stoje SAD. Poslanik je izrazio nadu da će nova vlast u Ukrajini biti pametnija od prethodne.

„Poluostrvo, kao i Krimski most, dobro su zaštićeni. Ako se nešto slično desi, što je malo verovatno, Krimski most neće stradati. A posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije moguće“, zaključio je on.

Ranije je bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio da krstareće rakete „Neptun“, koje su napravljene u Ukrajini, mogu da unište ruske vojne brodove bilo koje klase u lukama njihovog baziranja u Crnom i Azovskom moru, kao i Krimski most „u nekoliko minuta“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala