Putin u čestitki Makronu: Odnosi Rusije i Francuske važni za bezbednost Evrope

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na sastanku u okviru G20 u Osaki
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron na sastanku u okviru G20 u Osaki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je čestitku francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom Dana pada Bastilje, u kojoj je naveo da odnosi Rusije i Francuske imaju važnu ulogu za bezbednost Evrope, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Predsednik Rusije visoko je ocenio značaj odnosa između dveju zemalja u osiguravanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i rešavanju mnogih važnih međunarodnih pitanja“, navodi se u čestitki.

Osim toga, Putin je izrazio uverenje da bi, „oslanjajući se na dobre tradicije prošlosti, Rusija i Francuska u ovoj fazi mogle uspešno da razvijaju saradnju u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj oblasti, kao i u drugim sferama“.

Dan pada Bastilje se u Francuskoj obeležava 14. jula. Toga dana 1789. godine zauzeta je tvrđava-zatvor Bastilja, što se smatra početkom Velike francuske revolucije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala