Pacoli: Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova

© Foto : MUP REPUBLIKE SRBIJEInterpol
Interpol - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije Kosova, i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.

Pacoli tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj je na Generalnoj skupštini te policijske organizacije raspravljao o Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje.

Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu, preneo je Tanjug.

Diplomatija Srbije se, kako se dodaje, snažno angažovala u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Kosovo nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja-učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala