„Diplomatski vandalizam“: Britanski ambasador napisao novi dopis o Trampu

© AFP 2023 / ALEX WONGKim Derok
Kim Derok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Donald Tramp se povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma iz razloga „diplomatskog vandalizma“, kako bi prkosio svom prethodniku Baraku Obami, napisao je bivši britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok u novootkrivenom šokantnom dopisu Dauning stritu, prenosi „Mejl on sandej“.

Derok je naveo da se američki predsednik povukao iz nuklearnog sporazuma „iz ličnih razloga“ i nagovestio da je bilo podela među njegovim najbližim saradnicima zbog tog poteza.

Prošle nedelje „Mejl on sandej“ objavio je dokumenta u kojima je Derok opisao administraciju predsednika SAD Donalda Trampa kao „nesposobnu“ i „disfunkcionalnu“ što je izazvalo diplomatski spor između Londona i Vašingtona, nakon čega je Derok podneo ostavku.

Britanski zvaničnici su pokrenuli istragu kako bi pronašli osobu odgovornu za curenje dokumenata, prenosi Rojters.

Prema pisanju „Sandej tajmsa“, koji se poziva na neimenovane izvore iz Vlade, osumnjičeni je identifikovan i pretpostavke da bi curenje dokumenata moglo da bude rezultat hakerskog napada neke strane države su isključene.

Direktor antiterorističke policije upozorio je medije da ne objavljuju ova dokumenta, jer bi to moglo da predstavlja kršenje zakona o državnoj tajni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala