Ukrajinski nacionalisti protestuju zbog novog filma Olivera Stouna

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaProtest nacionalista u Kijevu zbog telemosta Rusija-Ukrajina
Protest nacionalista u Kijevu zbog telemosta Rusija-Ukrajina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalisti demonstriraju ispred zgrade Službe bezbednosti Ukrajine protiv emitovanja filma Olivera Stouna „U borbi za Ukrajinu“ (Revealing Ukraine), prenela je ukrajinska televizija „Gromadske“.

„Demonstranti pale baklje i protestuju protiv prikazivanja filma američkog filmskog režisera Olivera Stouna ’U borbi za Ukrajinu‘ na kanalu ’112 Ukrajina‘“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je protest bio planiran ispred zgrade televizije „112 Ukrajina“, ali zbog granatiranja objekta koje se prethodno desilo organizatori su promenili mesto događaja.

Nepoznate osobe granatirale su 13. jula zgradu televizije „112 Ukrajina“. Prema policijskim izveštajima, prilikom incidenta niko nije povređen, a pokrenut je krivični postupak prema članu „teroristički napad“.

Ranije je televizija „112 Ukrajina“ pozvala međunarodne organizacije da reaguju u vezi sa pritiskom i pretnjama koje su počele da im stižu zbog njihove objave o novom filmu američkog reditelja Olivera Stouna „U borbi za Ukrajinu“ („Revealing Ukraine“).

Prema navodima televizije, Stoun i ukrajinski dokumentarista Igor Lopatenok su u filmu pokušali da shvate krizu u Ukrajini. Oni su razmatrali, pre svega, incident u Kerčkom moreuzu. Stoun je za potrebe filma intervjuisao i ruskog predsednika Vladimira Putina. Oni su, između ostalog, razgovarali i o incidentu u Kerčkom moreuzu. 

Glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko zapretio je televiziji da će krivično odgovarati u slučaju da prikaže film.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala