Siniša Mihajlović saopštio da boluje od leukemije

© AP Photo / Marco VasiniSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski trener i nekadašnji vrhunski fudbaler Siniša Mihajlović na konferenciji za štampu saopštio je da boluje od leukemije.

„Sazvao sam ovu konferenciju za novinare i zamolio za privatnost, jer sam lično hteo da kažem ekipi i javnosti ovu vest. Nažalost, to se nije ostvarilo i nisu svi poštovali moju želju. U nameri da prodaju nekoliko stotina primeraka više, pokvarili su dugotrajno prijateljstvo", rekao je Mihajlović, misleći na novinare lista „Korijere delo sporta".

Konferenciji je prisustvovao i direktor Bolonje Valter Sabatini, prenosi RTS.

„Trener je pokazao veliku hrabrost kada je zakazao konferenciju za novinare, da bi govorio o svojoj situaciji. Ovde smo da ga podržimo. Porodica Saputo je doletela iz Montreala. Ovaj čovek će uvek moći da računa na Bolonju. Biće uz nas i mi ćemo biti uz njega, štagod da se dogodi. Ovaj čovek je veoma jak. I hajde da kažemo jasno - Siniša će ostati trener Bolonje i ništa se neće promeniti! Došli smo ovde da razjasnimo Sinišino stanje, ali odmah da bude potpuno jasno, Siniša ostaje trener Bolonje bez obzira na sve. On je jak i prebrodiće sve", rekao je sportski direktor Bolonje Valter Sabatini.

„Imao sam temperaturu i prvi testovi nisu pokazali ništa posebno, ali lekarka nije verovala da je reč samo o temperaturi. Napravili smo još jedan test i on je pokazao da imam leukemiju", rekao je 50-godišnji Mihajlović i dodao:

„Kad sam dobio vesti, jako su me pogodile. Danima sam plakao, ceo život mi je prolazio pred očima. Nisu to suze od straha. Poštujem bolest, ali suprotstaviću joj se, kao što sam uvek u životu činio. Ne mogu dočekati da odem u bolnicu i krenem s borbom. Agresivna je, ali pobediva."

Osvrnuo se i na odnose u klubu i činjenicu da uprkos dijagnozi ostaje trener.

„Želim da zahvalim svima u Bolonji, od predsednika do ekonoma, oni su mi kao porodica, baš kao i moji fudbaleri. Meni je to važno, rekao sam igračima da ću pobediti bolest, a za to treba da oko sebe imam ljude koje volim. Niko ne treba da me sažaljeva, dobro sam", rekao je Mihajlović.

Nakon toga reč je dobio i klupski lekar.

„Kao što je Mihajlović rekao, nije imao simptome, bio je apsolutno dobro", rekao je doktor, a umešao se Mihajlović

„Poludeo sam", rekao je srpski trener, a doktor je dodao:

„To je dobro, to će ti pomoći da napadneš bolesne ćelije odmah. Lagali smo o zdravlju Mihajlovića, rekli smo da ima groznicu. Voleli bismo da je groznica", rekao je doktor.

Mihajlović je u januaru drugi put u karijeri preuzeo Bolonju umesto Filipa Inzagija i odličnim rezultatima obezbedio opstanak u Seriji A bez problema, iako je ekipa prethodno bila u teškoj situaciji.

Pred start nove sezone dobio je finansijski jači ugovor, do 2022. godine, uz garancije kluba u ulaganja u tim, što se i dogodilo.

Proslavljeni trofejni igrač Vojvodine, Crvene zvezde, Lacija i Intera, Siniša Mihajlović je 2006. počeo trenersku karijeru tokom koje je vodio reprezentaciju Srbije, kratko i lisabonski Sporting, a bivši selektor  je u Italiji radio i kao trener Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Torina i Milana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala