Severna Makedonija postala centar za snažno obaveštajno delovanje protiv Srbije

CC0 / piksabej / FBI savetuje kako da se zaštitite od špijuniranja...
FBI savetuje kako da se zaštitite od špijuniranja... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je pre dva meseca formiran snažan obaveštajni tim, koji je maskiran u predstavništvo jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, a čije je tajno delovanje usmereno na to da se blokira postizanje kompromisnog rešenja Beograda i Prištine.

Prema njegovim rečima — tim čine obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Severne Makedonije i Nemačke.

Drecun je za „Kurir“ istakao da se u pojedinim susednim državama vodi jaka kampanja protiv postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja između zvaničnog Beograda i privremenih institucija Prištine i dodao da Severna Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv interesa države Srbije.

„Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a ako se ne postigne kompromis između vlasti iz Beograda i predstavnika privremenih institucija iz Prištine — to je onda priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje takozvane ’velike Albanije‘“, rekao je Drecun.

On je istakao i da bi makedonska vlast morala da odgovori na pitanje — koja je svrha formiranja obaveštajnog tima, koji ima za cilj da u potpunosti naškodi Srbiji.

„Šta oni mogu da rade osim da prikupljaju informacije i da šire dezinformacije. Tim nije formiran da štiti naše interese, već da radi suprotno njima. To nije nimalo bezazleno, oni mogu da izvedu neku medijsku ili političku diverziju, mogu čak i da izazovu sukobe“, upozorava Drecun.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala