Pucnjava u Kijevu, oštećena zgrada televizije

© Foto : Policija KijevaPolicija na mestu pucnjave na zgradu televizije "112. Ukrajina" u Kijevu
Policija na mestu pucnjave na zgradu televizije 112. Ukrajina u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznate osobe pucale su na zgradu televizije „112. Ukrajina“ u Kijevu; policija je okvalifikovala incident kao teroristički akt, prenosi sajt ove televizije.

„U noći između 12. i 13. jula u Kijevu dve nepoznate osobe su iz bacača granata gađala zgradu televizije ’112. Ukrajina‘“, navodi se u saopštenju.

Kijevska policija potvrdila je da je u toku potraga za napadačima.

„Stigavši na poziv, policija je zatekla oštećenu fasadu zgrade i okružila je teritoriju pored mesta zločina. Prilikom pretrage pronađena je ispaljena cev bacača granata, koja će biti poslata na analizu“, navodi se u saopštenju kijevske policije.

Policija je pokrenula i krivični postupak prema članu „teroristički napad“, a svi prikupljeni materijali će biti predati Službi bezbednosti Ukrajine na dalju istragu.

U pucnjavi niko nije povređen, samo je oštećena fasada zgrade, dodaje se u zvaničnom saopštenju.

Ranije je televizija „112. Ukrajina“ pozvala međunarodne organizacije da reaguju u vezi sa pritiskom i pretnjama koje su počele da im stižu zbog njihove objave o novom filmu američkog reditelja Olivera Stouna „U borbi za Ukrajinu“ („Revealing Ukraine“). Televizija je najavila prikazivanje ovog filma za neki od narednih dana. Prema navodima televizije — Stoun i ukrajinski dokumentarista Igor Lopatenok pokušali su u svom filmu da objasne krizu u Ukrajini. Zbog toga je Stoun uzeo ekskluzivni intervju od predsednika Rusije. Oni su, između ostalog, razgovarali i o incidentu u Kerčkom moreuzu. Generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko zapretio je televiziji da će odgovarati — u slučaju da prikaže film.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala