Privatni smeštaj u Crnoj Gori poluprazan

© Sputnik / Aleksandar MilačićBarska plaža
Barska plaža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turistički radnici kažu da je sezona u Crnoj Gori mnogo lošija nego prošle godine i da je privatni smeštaj poluprazan.

Iako zvanične brojke govore da je turistička sezona na crnogorskom primorju na nivou prošle godine, pa čak i bolja, turistički poslenici su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i da postoji bojazan da će, ako se nastave ovakav trend i eventualne loše vremenske prilike, sezona doživeti kolaps.

Turistički poslenici u Budvi su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i tvrde da smeštaj popunjavaju mnogo lošije platežni gosti ili oni koji zakupljuju smeštaj na noć-dve, pišu Vijesti.

Predsednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom udruženju Petar Ivković navodi da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individualnih rezervacija, kao i da su se one „prelile“ na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

On navodi da bi se u potpunosti složio sa ocenama, kakve su nedavno iznesene u jednom hrvatskom dnevniku, o problemima koji su praktično identični i u Crnoj Gori.

„U Hrvatskoj su ljudi počeli da pričaju da postoji problem u privatnom smeštaju. Oni priznaju da su bili bahati i pohlepni i podizali cene, ali sada oni to priznaju i počinju da rešavaju problem“, rekao je Ivković.

„Kod nas se o tome ne govori, imate jednostavno lošu popunjenost privatnog smeštaja, ali niko ne želi da se sa time pozabavi“, dodao je on, prenela je RTRS.

Ivković je naveo da samo kroz potrošnju vode i odvoz smeća u Budvi može matematički da se dođe do podatka da je privatni smeštaj poluprazan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala