Povratak u Evropu na velika vrata: Miloš Teodosić odlučio za koga će igrati sledeće sezone

© ANDREJ ISAKOVICSrpski košarkaš Miloš Teodosić
Srpski košarkaš Miloš Teodosić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Srpski mađioničar se vraća u Evropu i to u italijanski klub velike tradicije — Virtus iz Bolonje“, prenosi sajt „Eurohups“.

Ovo je u tekstu za „Eurohups“, specijalizovani košarkaški sajt, napisao sportski novinar Nikos Varlas. Virtus Bolonja, jedan od najvećih italijanskih i evropskih klubova, napravio je potez zbog kojeg će oči celog sveta biti uprte u njih. Naime — Miloš Teodosić je potpisao ugovor sa italijanskim velikanom, i to do 2022. godine.

Ovaj potez je ponovo u prvi plan stavio osvajača košarkaške „Lige šampiona“ i italijanskog „Palakanestra“. Za Teodosića će ovo, posle mnogo godina, biti prva sezona u kojoj neće igrati ni NBA ni Evroligu.

U trogodišnjem ugovoru, ipak, ne postoji klauzula koja bi Teodosića učinila jednim od najbolje plaćenih košarkaša u Evropi. Očigledno je da je Virtus sa ovim potpisom napravio potez koji mu može otvoriti mesto u Evroligi u narednoj sezoni 2020/21.

Prema novim kriterijumima Evrolige — Virtus do mesta u najkvalitetnijem evropskom takmičenju može doći kao finalista Evrokupa ili dobijanjem jedne od tri „vajld“ karte.

Tridesetdvogodišnji Teodosić se vraća u Evropu, nakon dve sezone u NBA, koje je proveo u Los Anđeles Klipersima.

Kapiten reprezentacije Srbije bio je MVP Evrolige 2010. godine, a 2016. godine je bio i osvajač najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja. Pored toga, osvojio je više titula u nacionalnim prvenstvima, kao i nekoliko pojedinačnih nagrada i medalja sa reprezentacijom Srbije. Teodosić se smatra jednim od najboljih evropskih igrača na poziciji plejmejkera.

Podsećamo da se na klupi Virtusa nalazi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala