Napravljen helikopter u stilu „Aurusa“

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaLaki višenamenski helikopter "Ansat"
Laki višenamenski helikopter Ansat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Holding „Helikopteri Rusije“, koji je deo „Rosteha“, i Naučno-istraživački automobilski i automotorni institut Rusije razvili su dizajn projekta unutrašnjosti helikoptera „Ansat“, u stilu brenda „Aurus“, i on će prvi put biti prikazan na aeromitingu „MAKS-2019“, saopštili su za Sputnjik predstavnici holdinga.

Helikopter „Ansat“, sa novim VIP enterijerom, biće prvi put predstavljen na međunarodnom sajmu aviona „MAKS-2019“ na statičkoj izložbi holdinga „Helikopteri Rusije“. Ono čime se ova verzija helikoptera odlikuje je to što je unutrašnjost kabine napravljena u stilu brenda „Aurus“.

Kompanija je saopštila da će cena novog „Ansata“ odgovarati tržišnom proseku za helikoptere ove klase.

„Pre svega, ovaj proizvod je fokusiran na tržište korporativnog i VIP transporta. Proizvođači helikoptera takođe računaju na interes kupaca koji su već izrazili nameru da kupe automobil ’Aurus‘“, objasnili su predstavnici kompanije.

Međunarodni aeromiting „MAKS-2019“ održaće se u podmoskovskom Žukovskom od 27. avgusta do 1. septembra.

Avioni MiG-29 aero-grupe Striži na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija
Akrobacije ruske vojske na Forumu „Armija 2019“ (video)

Projekat „Kortež“ je porodica luksuznih automobila za najviše zvaničnike: limuzina, sedan, minivan i terenac na istoj modularnoj platformi, a koji se proizvode pod brendom „Aurus“. Osim automobila, pod ovim brendom razvija se i motocikl. Projekat realizuju Naučno-istraživački automobilski i automotorni institut uz pomoć grupe „Solers“ Vadima Švecova i stranih partnera. Državne investicije u projekat iznose 12,4 milijarde rubalja (oko 174 miliona evra).

Približna početna cena vozila porodice „Kortež“ biće od 10 miliona rubalja (oko 140.500 evra). U februaru je brend „Aurus“ predstavljen evropskoj javnosti na Sajmu automobila u Ženevi.

„Ansat“ je laki dvomotorni višenamenski helikopter, koji se serijski proizvodi u fabrici helikoptera u Kazanju. Konstrukcija helikoptera omogućava da se brzo transformiše kako u teretnu, tako i u putničku verziju, sa mogućnošću prevoza i do sedam osoba. Helikopter je sertifikovan za upotrebu sa medicinskim modulom i može da radi u temperaturnom opsegu od -45 do +50 stepeni. Završena su i visokoplaninska testiranja „Ansata“, koja su potvrdila mogućnost njegovog rada u planinskim predelima i na visinama do 3.500 metara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala