Ekskluzivno: Haradinaj lažnom Porošenku: Napišite mi tekst koji ću da tvitnem! (video, foto)

© AFP 2023 / ODD ANDERSENRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri Vovan (Vladimir Kuznjecov) i Leksus (Aleksej Stoljarov) uoči predsedničkih izbora u Ukrajini tri puta su prevarili premijera samoproglašene Republike Kosovo Ramuša Haradinaja, predstavivši se kao tadašnji predsednik Petro Porošenko.

Porošenko, odnosno prankeri, između ostalog su pitali Haradinaja da li mu je potrebna podrška u dijalogu sa Vučićem ili nekim drugim i pitali ga šta je sa razmenom teritorija.

„To se neće desiti. Ja sam protiv toga i svi su protiv toga. To se neće desiti, ali svaka izjava o tome je dobra. Potrebne su nam izjave svih u kojima se navodi: ’Nema kockanja teritorijama‘ i ’Nema razmene teritorija i granica‘, jer je to problem. To je sličan problem koji vi imate“, rekao je Haradinaj.

Nakon što je „kolegi iz Ukrajine“ pojasnio da ide u Berlin 29. aprila, na sastanak kojem će prisustvovati Zoran Zaev i drugi političari iz regiona, pranker je konstatovao;

„Znam da ni Vučić takođe nije nezavisan.“

„Moguće“, rekao je Ramuš Haradinaj u slušalicu.

Prankeri su se kao Petro Porošenko i dopisivali sa Ramušem Haradinajem
Ekskluzivno: Haradinaj lažnom Porošenku: Napišite mi tekst koji ću da tvitnem!  (video, foto) - Sputnik Srbija
Prankeri su se kao Petro Porošenko i dopisivali sa Ramušem Haradinajem

Prankeri su u razgovorima, u kojima su glumili Porošenka, obećali da će priznati Kosovo nakon izbora u Ukrajini u zamenu za podršku kosovskog premijera. Haradinaj je obećao da će objaviti na svom nalogu na Tviteru da podržava Porošenka.

„Nadam se da ćete biti dobro i želim da Vam sreću u nedelju. I to je vrlo važno za državu, moliću se za vas na svim izborima“, rekao je Haradinaj u jednom od razgovora.

„Da, i mislim da ću nakon moje pobede priznati Kosovo kao nezavisnu državu“, odgovorio je pranker „Porošenko“, koji svog navodnog protivkandidata Zelenskog naziva klovnom.

Haradinaj je istakao da bi priznanje Kosova bio odličan i ispravan korak i upitao šta bi mogao da učini za Porošenkovu pobedu na izborima.

„Najbolje što možete da uradite je da me podržite kao predsednika“, odgovorio je Porošenko.

Premijer samoproglašenog Kosova se složio da će to učiniti preko Tvitera. On je od prankera čak tražio da mu napišu tekst koji će okačiti na Tviter.

Skrinšot Haradinajeve prepiske sa lažnim Petrom Porošenkom
Ekskluzivno: Haradinaj lažnom Porošenku: Napišite mi tekst koji ću da tvitnem!  (video, foto) - Sputnik Srbija
Skrinšot Haradinajeve prepiske sa lažnim Petrom Porošenkom

Na njegovom nalogu 29. marta pojavila se objava:

„Potpuno podržavam i želim sreću svom prijatelju Petru Porošenku, predsedniku Ukrajine na predsedničkim izborima. Evroatlantski put obezbeđuje mir, stabilnost i prosperitet.“

Centralna izborna komisija Ukrajine 30. aprila zvanično je priznala Vladimira Zelenskog za pobednika predsedničkih izbora. U drugom krugu Zelenskog je podržalo 73,22 odsto birača, a njegovog protivnika, tadašnjeg aktuelnog predsednika Petra Porošenka 24,45 odsto.

Prankeri su zvali Haradinaja od januara do aprila 2019. godine.

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala