Đukanović zapretio: Prestupnici u mantijama završiće u zatvorskim uniformama

© SputnikPredsednik Crne Gore Milo Đukanović
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je najbolji put za prevazilaženje podela među pravoslavnim vernicima — formiranje „pravoslavne crkve Crne Gore“, koja će otvoriti vrata svim vernicima.

Đukanović tvrdi da je „neupitno“ da je postojala autokefalna „crnogorska pravoslavna crkva“ i da je „neupitno“ pravo aktuelne Crne Gore da krene u operaciju obnove takozvane „crnogorske pravoslavne crkve“.

On je za Javni servis Crne Gore dodao da su Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenom sveštenstvu širom otvorena vrata da budu deo tog rešenja, a ne da — „tradicionalno ostanu deo problema“.

On kaže i da je Srpska pravoslavna crkva — važan faktor podeljenosti pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

Komentarišući pismo Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Đukanović je rekao da ga je dobio nedelju dana nakon što ga je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska i da ga sadržaj pisma upućuje na to da je pisano u Crnoj Gori.

On smatra da je država u slučajevima crkve na Rumiji i krstionice na Miholjskoj Prevlaci pokazala „višak tolerancije“ i — da ubuduće neće biti tako.

„Pravni sistem će morati da se poštuje i svako mora da razume da će biti lojalan građanin državi u kojoj živi i radi, ili će biti prestupnik. Prestupnici mogu biti i u odelima i u mantijama i završiće u zatvorskim uniformama, jer to je sudbina prestupnika“, zaključio je predsednik Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala