Ruska vojska prati vežbe NATO-a u Crnom moru

Pratite nas
Ruska vojska počela je da prati učesnike godišnjih zajedničkih vežbi vojno-mornaričkih snaga NATO-a i država-partnera „Povetarac 2019“ u Crnom moru, saopštio je Nacionalni centar za odbrambenu upravu Rusije.

Crnomorska flota je počela da prati dejstva učesnika godišnje zajedničke vežbe vojno-mornaričkih snaga NATO-a i država-partnera ’Povetarac 2019‘, koja je počela 12. jula u akvatoriji Crnog mora“, navedeno je u saopštenju.

U naznačenim oblastima, kako je saopšteno, dežuraju avioni mornaričke avijacije, obalski raketni kompleksi „Bal“ i „Bastion“, a oblast nadgledaju i radari.

U vežbama učestvuju snage i sredstva oružanih snaga Albanije, Bugarske, Velike Britanije, Grčke, Gruzije, Danske, Italije, Kanade, Letonije, Litvanije, Moldavije, Norveške, Poljske, Rumunije, SAD i Turske.

Ukrajinsko-američke vežbe „Morski povetarac 2019“ završene su 12. jula. Prema podacima Nacionalne garde Ukrajine, u manevrima je bilo angažovano oko 30 brodova, 30 letelica i više od 900 pripadnika morske pešadije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala