Ruska vojska dobija nove krstareće rakete

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaLansiranje najnovije rakete "Avangard"
Lansiranje najnovije rakete Avangard - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije će ove godine dobiti prvu serijsku partiju najnovijih krstarećih raketa za avione, izjavio je generalni direktor „Dubnjenske fabrike za proizvodnju mašina N. P. Fjodorov“ Jegor Solovjov.

„U pitanju je nova avionska krstareća raketa. Ove godine ćemo isporučiti prve serijske modele. Naručilo ih je Ministarstvo odbrane. Pri tome, to nisu pojedinačni elementi, već prava serijska produkcija, koja se proizvodi u velikim količinama. To je naša budućnost u narednih nekoliko godina“, rekao je Solovjov u intervjuu listu „Vstreča“, ne navodeći o kojim proizvodima se radi.

Osim toga, prema rečima generalnog direktora, fabrika proizvodi određene elemente avionske opreme za kompanije „Suhoj“ i „MiG“ — radi određene poslove za serijske avione. To je u vezi sa elementima radioelektronske borbe, sa punjenjem goriva u vazduhu i slično.

Podsetimo, u martu je ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da je Rusija za šest godina povećala za više od 30 puta broj krstarećih raketa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala