Neslavni rekord Pentagona u najgorem trenutku

© AFP 2023 / Saul Loeb Pentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ni posle sedam meseci od ostavke ministra odbrane SAD Džima Matisa nema njegovog naslednika, i to u vrlo problematičnom trenutku — kada su prisutne tenzije sa Iranom.

Američka agencija AP navodi da ni posle sedam meseci od ostavke ministra odbrane SAD Džejmsa Matisa Pentagon i dalje nema zvaničnog šefa, i to u trenutku kada se američka nacija suočava sa potencijalnim oružanim sukobom sa Iranom, naglašavajući da je ovo najduže čekanje novog ministra u istoriji Pentagona, prenosi Tanjug.

Navodi se i da je Matis, kada je prošlog decembra podneo ostavku, mislio da će biti potrebno dva meseca za postavljanje njegovog naslednika, a to je, i u tom trenutku, delovalo kao užasno dug period.

Međutim, ni sedam meseci kasnije još nije potvrđen ni novi zamenik ministra odbrane SAD, a neizvesno je i imenovanje drugih zvaničnika na značajnim visokim civilnim i vojnim pozicijama u Pentagonu, što je opet — najduže čekanje u novije vreme.

AP navodi da su uzroci ovoga različiti, ali da je, bez obzira na sve, vakuum, koji se stvorio u vođstvu Ministarstva odbrane, počeo da brine članove Kongresa i druge zvaničnike, pri čemu se javlja osećaj da nešto nije u redu u kritično važnom delu američke Vlade, i to u trenutku globalne neizvesnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala