Milačić u svetinji kod Ulcinja: Džaba mašete zastavama OVK! (video)

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je građanima Crne Gore čestitku povodom dana Državnosti, ali i Trinaestojulskog ustanka, porukom snimljenom ispred Crkve Svetog Jovana, koja je u poslednjem periodu u žiži javnosti, zbog toga što su albanski političari u Ulcinju zabranili služenje službe pravoslavnom sveštenstvu i verujućem narodu.

Milačić se javnosti obratio iz Svača kod Ulcinja sledećim riječima:

„Želim da vam čestitam dan Trinaestojulskog ustanka, Dan državnosti i Petrovdan, baš odavde iz Svača kod Ulcinja“.

Milačić navodi da se odlučio da baš odatle čestita praznik, iz razloga što su pored ove hrišćanske svetinje albanske partije, zajedno sa crnogorskom policijom, zabranile održavanje Liturgije pravoslavnom sveštenstvu i vernicima, a onda se, nedugo nakon toga, grupa „velikoalbanskih“ ekstremista pojavila, u sred Crne Gore, sa zastavama Albanije i okačila ih na zidine ove drevne hrišćanske bogomolje, Crkve Svetog Jovana.

„Zbog čega smo ovdje danas? Zbog toga što se državnost Crne Gore, njen teritorijalni integritet, ali i njena duša danas brane u Svaču, više nego igde drugo. Videli smo i ovde, ali i u Tuzima, da crnogorska vlast i njeni koalicioni partneri iz manjinskih partija, zaklinjući se u državu Crnu Goru, rade protiv njenih interesa, stvarajući pred očima svih nas „veliku Albaniju“ na djelovima Crne Gore“, rekao je lider partije Prava Crna Gora i poručio:

„Džaba mašete zastavama ’OVK‘ i Albanije i svojatate crnogorske teritorijale. Ovo je bilo i biće Crna Gora, a tebe, Đukanoviću, neka je stid i sramota što zarad ličnih privilegija i straha rasprodaješ zemlju za koju su se i tvoji preci borili i krv prolivali. Neka nam je srećan Trinaestojulski ustanak i Dan državnosti Crne Gore!“.

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić
Milačić u svetinji kod Ulcinja: Džaba mašete zastavama OVK! (video) - Sputnik Srbija
Marko Milačić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala