„Kustendorf Klasik“, dan treći: Na redu eminentni umetnici iz Rusije i Jermenije

Bariton Vaselij Gerelo je imao fantastičan nastup na festivalu.
Bariton Vaselij Gerelo je imao fantastičan nastup na festivalu.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslednji dan ovogodišnjeg festivala „Kustendorf Klasik“ obeležiće dodela nagrada mladim takmičarima i nastup eminentnih umetnika iz Rusije i Jermenije.

„Kustendorf Klasik“ i ove godine dao je priliku mnogim izvođačima da prvi put nastupe na tako visokom nivou, da se upoznaju sa majstorima umetnosti i da podele iskustva i utiske sa vršnjacima iz drugih zemalja. I, što je najvažnije — festival je dobio reputaciju odskočne daske za razvoj muzičke karijere mladih. U okviru tri dana trajanja festivala održane su i master radionice za mlade talente, koje su držali poznati muzičari.

Na filmskom programu, koji se na ovom festivalu tradicionalno održava u prepodnevnim satima, trećeg dana festivala našlo se ostvarenje „Dobrodošli, ili bez prestupa“ ruskog reditelja Elema Klimova.

Nakon revijalnog i takmičarskog dela programa biće upriličena dodela nagrada — Zlatne, Srebrne i Bronzane matrjoške — mladim muzičarima iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske, Rusije, Belorusije, Nemačke i Kine.

Tokom tri dana mladi muzičari takmičili su se u izvođenju dela klasične muzike, i to u dve starosne kategorije: od 13 do 17 godina i od 18 do 25 godina.

Najbolje će izabrati žiri kojim predsedava rektor državne Muzičke akademije iz Belorusije Jekaterina Dulova, a ostala dva člana su kompozitor Anja Đorđević i pijanista Aleksandar Madžar.

Festival će zatvoriti koncert violončeliste Nareka Haknazarjana, narodnog umetnika iz Jermenije, violiniste Hačatura Almazjana i baritona Efima Zavaljnog, kao i „Kragujevčkog pevačkog društva“ u pratnji Južnosahalinskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Tigrana Haknazarjana.

Glavni pokrovitelj festivala je kompanija „Gasprom njeft“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala