Dogovor komandanata Žandarmerije i Rosgvardije: Ruski specijalci obučavaju srpske kolege

© Ministarstvo unutrašnjih poslovaKomandant Žandarmerije Dejan Luković u Moskvi
Komandant Žandarmerije Dejan Luković u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant Žandarmerije Dejan Luković razgovarao je u Moskvi sa direktorom Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) Viktorom Zlotovim o nastavku i jačanju saradnje dveju jedinica kroz zajedničke obuke i razmenu iskustava u oblasti borbe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala.

Luković, koji boravi u zvaničnoj poseti Rosgvardiji, istakao je da je sa Zolotovom razgovarao o konkretnim modalitetima saradnje i vrstama zajedničkih obuka koje će doprineti većoj efikasnosti i unapređenju znanja i veština pripadnika obeju jedinica u sprovođenju svakodnevnih zadataka i jačanju bezbednosti građana dveju zemalja.

Delegacija srpske Žandarmerije razgovarala je i sa zamenikom direktora Nacionalne garde Rusije Jurijem Babkinom, rukovodiocima vojnog instituta, Centra mobilnog odreda za posebne namene „Zubr“, specijalnog odreda za brzo reagovanje „Ris“ i rukovodiocem Centra za obuku Operativne divizije za posebne namene, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pripadnici Rosgvardije su srpskoj delegaciji kroz taktičko-tehničku vežbu prikazali veštine i znanja, kao i vozila i opremu koju koriste u radu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala